Actueel IT Onderwijs

Het practoraat Eiwittransitie – binnen SVO vakopleiding food – met practor Miriam Quataert doet praktijkgericht onderzoek naar de eiwittransitie. Deze kennis delen ze en maken het tot een vast onderdeel van de vakopleidingen van SVO. Een tweede project is gestart binnen het practoraat. Hierin staat doorontwikkeling en het verduurzamen van een plantaardig concept, dat ontwikkeld is in het project Plant4Texture, centraal.
Verduurzaming van een plantaardig concept
Voor de verduurzaming gaat SVO vakopleiding food lokaal geteelde ingrediënten van GeertsBest gebruiken. Het bedrijf Bolscher gaat aan de slag om mooie en vooral lekkere plantaardige producten te maken met het geoptimaliseerde concept. HAS green academy gaat aan de slag met de houdbaarheid en mogelijke verlenging hiervan.
Het practoraat kreeg bij GeertsBest op locatie een rondleiding. Ook stond het proeven en beoordelen van plantaardig Plant4Texture burgers op het programma. De volgende stappen binnen dit project werden besproken om er samen iets moois van te maken.
KIEM-groen pilotregeling
Dit is het tweede project binnen de KIEM-groen pilotregeling practoraten. Deze regeling is gericht op het opzetten en stimuleren van (nieuwe) samenwerkingsverbanden tussen practoraten, lectoraten, kennisinstellingen en mkb-partners. Dit stimuleert het professionaliseren van practoraten door het bevorderen van hun positie in de kennisketen.
Ben je enthousiast geworden door het lezen van deze pagina?
Klik dan op de button hieronder om het stappenplan te bekijken om een practoraat te starten.
Lees hier het stappenplanROC van Amsterdam
Opaallaan 25
2132 XV Hoofddorp
ROC van Amsterdam
Opaallaan 25
2132 XV Hoofddorp
Bekijk hier alle practoraten en lees meer over de onderwerpen en activiteiten.
Bekijk alle practoratenCopyright: Alle rechten voorbehouden © 2025 | Op ‘Practoraten’® is handelsnaamrecht, auteursrecht en merkrecht van toepassing.